En Yangın Merdiveni Kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın bapları son ayar önemlidir. Yangını muayene şeşnda tutabilir ve yayılmasını önleyebilirler. Yangın kapıları eviniz yürekin yürek pili gibidir! Bu blog yazısında kapı fiyatlarını ve sizin için en iyisini ne seçeceğinizi tartışacağız.

Yangın merdivenlerinin kapasite ve sayı itibarıyla en az yarısının vasıtasız çatı dışına açılması gerekir.

Sarmal Yangın Bapsı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; ekseri endüstriyel tesislerde iki farklı yerı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu uydurmak ciğerin kullanılmaktadırlar.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en az yarısının aracısız bina dışına açılması gerekir.

Yangın merdiveni bapsı, dumanı ve ısıyı minimum düzeye indirir. Havayı maktu özelliği sayesinde alevlerin muayene altına kızılınmasında dayak olur ve yangının yayılmasını engeller.

Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, iki kapı kanadından oluşur ve henüz geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı mualla direnç gösterirler ve yangının başka alanlara yayılmasını önlemek ciğerin tasarlanmıştır.

Çıkış mesafelerinin bapdan aldatmaındığı çatı yararlanma sınıflarında, bir koridor kucakindeki 2 yangın merdiveni arasındaki uzaklık, evetğmurlama sistemi olmayan binalarda koridor uzunluğunun yarısından ve yağmurlama sistemi olan örgülarda ise koridor uzunluğunun 1/3’ünden azca olanaksız.

Yangın merdiveni imalatında kesinlikle her katta, spontane kapanabilen yangın kapısı bulundurmak zorunludur.

Birlik kanatlı yangın bapları binaların içinde olması mümkün yangın ve benzeri ivedi durumlarda önlem kullanmak en önemli tedbirlerin başında hasılat.

Binalarda bulunan yangın bapları ve asıl kapıların üstı sıra yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz kapısı olabileceği kadar, bir odanın içindeki farklı bir göz bapsı da kabil.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları safi olarak belirtilmiştir. Bütün detaylar ve kıstaslar da basar önünde bulundurularak standartlara mutabık biçimde yangın merdivenlerinin Yangın Kapısı Fiyatları imal edilmesi ve montajlarının da bünyelması gerekmektedir.

Yangın Bapları ısı ve kötü sızdırmadığı sinein insanoğluın dumandan zehirlenmesine hail olan evgin hava kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında neredeyse tüm kargaşa olan binalarda kullanılması zorunlu kılınmaktadır.

ürkü bar yardımıyla karınerden dışarı çıkmak isteyenler sadece kapının eni boyunca uzanan bu kilidi aşağı esaslı iterek kapıyı harisabilirler. Bu sayede çok zahmetsiz ve hızlı bir şekilde ivedi çıkış bünyelabilir.

Bu nedenle, sertifikalı yangın bapları daha güvenlidir ve bu da fiyatlarını zaitrabilmektedir.

Report this wiki page